Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο.

         Με την παρουσία γονέων γιορτάστηκε κι εφέτος, στο σχολείο μας, η 17η Νοεμβρίου ως μέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ως μέρα απόδοσης τιμής σ'αυτούς που αγωνίστηκαν κι έπεσαν για τη δημοκρατία στη χώρα μας. 

    Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Καρυδιάς με την κα Λαγού Ασημίνα, σε συνεργασία με τους μαθητές των μικρών τάξεων του σχολείου μας την κα Καρτάλη Ελένη και την κα Πεπέ Ισιδώρα, παρουσίασαν αποσπάσματα από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά: "Τα μαγικά μαξιλάρια " .
     Στο  δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του σχολείου με το δάσκαλό τους κο Τζαβέλα Δημήτρη και την κα Παραστατίδου Αναστασία παρουσίασαν ένα εικονογραφημένο χρονικό των γεγονότων  του Πολυτεχνείου, ενώ στο τρίτο μέρος ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με τους γονείς και κηδεμόνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι μαθητές απόθεσαν λίγα λουλούδια στο μνημείο του χωριού. 
Τα μαγικά μαξιλάρια
     Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται οι ...Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου