Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ

                           Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

          Μια φορά κι έναν καιρό , ζούσε ένα κοριτσάκι , η Μαίρη , μαζί με την οικογένειά της σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας . Δυστυχώς όμως  , η εποχή εκείνη ανήκε στο πόλεμο ,  δηλαδή κυριαρχούσε το  μίσος  , το σκοτάδι και η φτώχια .Όλα πνίγονταν κυριολεκτικά στο αίμα .
         Κάποια μέρα , η Μαίρη ξύπνησε αργά .Φώναξε την υπηρέτριά της αλλά αυτή δεν απαντούσε .Φώναξε και τους γονείς της όμως δεν έπαιρνε καμία απάντηση. Σηκώθηκε από το κρεβάτι της μα την περίμενε κάτι δυσάρεστο .Όλο το σπίτι ήταν ακατάστατο .Τότε είδε κάτι θλιβερό .Οι γονείς της ήταν νεκροί .Είχε μείνει μόνη. Από το πανικό της , βγήκε στο δρόμο κλαίγοντας .Καθώς την περιέβαλλε ο πόνος , τη συνάντησαν δυο στρατιώτες και τη ρώτησαν τι είχε συμβεί .Αυτή τους τα  είπε όλα .Όταν άκουσαν τα δυσάρεστα νέα  και την είδαν  πανικοβλημένη ,της υποσχέθηκαν ότι δε θα την άφηναν μόνη .Έτσι κι έκαναν .
          Την επόμενη ,ήρθε μια υπηρέτρια και την πήρε .Η Μαίρη δεν ήξερε πού την πήγαιναν . Τελικά ,έμαθε πού ήταν .Την είχαν πάει στο σπίτι του θείου της .Αφού μπήκε μέσα  ,αυτός την κάλεσε στο γραφείο του .Της εξομολογήθηκε τη λύπη του για το χαμό των γονιών της .Επιπλέον ,επειδή δεν είχε τίποτα ,της υποσχέθηκε ότι θα της έφερνε ό,τι αυτή ευχόταν .Όταν του έγνεψε καταφατικά ,της είπε να πάει να ξεκουραστεί ,επειδή η ώρα είχε περάσει .
         Το πρωί που ξύπνησε , άκουσε μερικές φωνές .Έτρεξε γρήγορα στις σκάλες και ξαφνικά είδε μπροστά της την υπηρέτρια να φωνάζει σε ένα  παιδί , που δεν μπορούσε να περπατήσει , και να προσπαθεί να το δηλητηριάσει .Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου ,άρπαξε από τα χέρια της το παιδί και κρύφτηκε στον κήπο .Η υπηρέτρια όμως τους βρήκε και τους δικαιολογήθηκε ότι ο μικρός πρέπει να πιει το φάρμακό του για να περπατήσει ξανά .
        Στο μεταξύ ,ο θείος της ,ακούγοντας τις φωνές είχε πάει κι αυτός στον κήπο και είχε δει τι συνέβη .Ρώτησε τη Μαίρη τι έγινε κι αυτή του απάντησε .Στο τέλος ,ο μικρός του είπε ότι το φάρμακό του δε χρειαζόταν .Μπορούσε να περπατήσει .
Με τα λόγια του αυτά ,σηκώθηκε και περπάτησε .Ο πατέρας του ,όταν τον είδε ,τον αγκάλιασε και μαζί με τη βοήθεια της Μαίρης έζησαν μια ευτυχισμένη και όμορφη ζωή .

                         
ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΓΙΑΛΗ , ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΣΦΕΤΚΟΥ , ΜΑΡΙΑ  ΚΑΚΙΑ , ΜΑΡΙΑ  ΓΑΤΣΟΥ , ΕΛΕΝΗ  ΠΟΥΠΤΣΗ 
                                                       ΤΕΛΟΣ!!!



                                                   ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ
Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δε χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι είναι βρώσιμο

Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού μερμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού!

Τα Ιμαλάια καταλαμβάνουν το 1/10 της συνολικής επιφάνειας της  γης!                                                 



Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά…



ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
      
        Όταν ο Μεγαλέξανδρος ήταν παιδί, πήγε μια μέρα στο παλάτι ένας άνθρωπος  και ζήτησε να τον δει. Του είπανε πως βρίσκεται στον κήπο και παίζει με τα άλλα παιδιά. Πάει ο άνθρωπος στον κήπο βλέπει τον Μεγαλέξανδρο και του λέει : 
  - Βασιλιά μου ήρθα σε σένα να με συμβουλέψεις. Είναι να παντρευτώ και μου πρότειναν τρεις κοπέλες. Η μία είναι πλούσια, η άλλη είναι μορφωμένη και η τρίτη είναι φτωχιά. Εγώ δεν ξέρω ποια από τις τρεις να διαλέξω για γυναίκα μου, γι’ αυτό θέλω τη γνώμη σου.
      Ο Μεγαλέξανδρος όση ώρα μιλούσε ο άνθρωπος, ούτε που γύρισε να τον κοιτάξει, κι όταν ο επισκέπτης τελείωσε, συνέχισε το παιχνίδι του λέγοντας : 
- Σήκω εσύ να κάτσω εγώ.
-Σώπα εσύ να πω εγώ. 
-Ότι θέλεις αφέντη.
Ο άνθρωπος έφυγε απελπισμένος από το παλάτι και πήγε σε ένα φίλο του, του παραπονέθηκε πως ο βασιλιάς δεν του έδωσε καμία συμβουλή, ούτε καν τον άκουσε και είπε στο φίλο του τι ακριβώς έγινε.
Τότε ο φίλος του είπε πως ο Αλέξανδρος του  απάντησε και άρχισε να του εξηγεί:
- Αν πάρεις την πλούσια, θα σου λέει :  «Σήκω εσύ να κάτσω εγώ».
- Αν πάρεις τη μορφωμένη θα σου λέει : «Σώπα εσύ να πω εγώ»

Ενώ αν πάρεις τη φτωχιά θα ζήσεις Ευτυχισμένος. Τώρα εσύ διάλεξε ποια θα πάρεις για γυναίκα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου